sluiten X

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie

Kaart verbergen
  • Burg Buijsenstraat 13
    4835 BA Breda
  • 076 879 5149
  • Website

Olivier le Breton

Olivier le Breton zorgt voor sfeer op elk feest en brengt u gasten de beste oesters uit Frankrijk, Zeeland en Ierland, wat zal bijdragen aan het succes van uw receptie, bruiloft, feest, gala, opening, evenement of partij en op elke locatie.
Voor zowel zakelijk als particulier. Met grote passie serveren wij u de meest heerlijke, verse oesters en andere schelp- en schaaldieren van uw keuze.

Leer oesters te herkennen, eten en proeven. Oesters met een Verhaal

Tijdens een proeverij neem ik  u mee op een virtuele reis langs de oesterkwekerijen van West-Europa. Van Ierland via Zeeland, Normandie, Bretagne, Vendée, Charente-Maritime naar Languedoc-Roussillon en weer terug.

U leert de verschillende terroirs kennen en de verschillende soorten oesters van elkaar onderscheiden. U maakt kennis met de verschillende manieren waarop oesters gekweekt worden; bodem-, tafel- en hangcultuur. Hoe zij zich ontwikkellen van eitje via larve tot volgroeide oester. Waar je een verse oester aan herkent en de verschillende technieken om ze te openen, te bereiden en te presenteren.

Vrolijk, ingetogen en trots doet ik liefdevol mijn werk. Want de echte écailier is niet alleen een kelner die de verse oesters voor u opent, maar een vakman die heel veel van oesters weet en daar, als daar naar wordt gevraagd, graag over vertelt.


Foto's van Olivier le BretonOlivier le Breton in het kort

Specialisatie

  • Oesterbar