Artikel afbeelding

De cateringtrends van 2018

Stel, je wilt een evenement organiseren. Bijvoorbeeld je verjaardag, een huwelijksfeest of een 25-jarig samenzijn. Je wilt iets unieks, maar weet niet precies waar je voor moet kiezen. Door dit artikel geven we je inspiratie door de trends van dit jaar te presenteren.

.

Foodtrucks

Door de vele food trucks festivals die door het hele land georganiseerd worden is het bijna onmogelijk dat je nog nooit van food trucks gehoord hebt. Een foodtruck is een tot eetkraam omgebouwde auto, bus, camper of caravan. Het thema is duidelijk uitgewerkt waardoor de foodtruck erg herkenbaar is. Vaak serveren ze één bepaalde soort eten of drinken; zoals koffie, cocktails, spareribs, quasedillas of seafood. Daarnaast zijn er nog tientallen andere opties mogelijk, je kunt het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Het voordeel van een foodtruck is dat het een all-in-1 oplossing is, de foodtruck bevat de ingrediënten, een kookstel en een balie. Na het koken kan alles weer ingeklapt worden, waarna de foodtruck kan vertrekken. Het enige wat je nodig hebt zijn (picknick)bankjes om op te kunnen zitten. Geef jouw evenement een festival vibe en regel één of meerdere foodtrucks!

Eventcontainer

Wil jij eens wat anders dan een standaard terras of podium op je feest? Een eventcontainer is een zeecontainer die omgebouwd is naar jouw wens. Zo kan de eventcontainer een overdekt terras zijn, een bar, een podium of een loungehoek. Het voordeel van een zeecontainer is dat hij makkelijk om te bouwen en te personaliseren is. Je kunt zelfs meerdere containers op elkaar laten plaatsen om zo een waar gebouw van containers te creëren. Het is een stoere en opvallende verschijning die bezoekers zeker zullen onthouden. Ook is het bij veel zeecontainers mogelijk om deze te voorzien van een heus dakterras. Vraag één van de aanbieders om advies; er is meer mogelijk dan je denkt.

Proeverijen

Waar het een aantal jaar geleden nog de normaalste zaak van de wereld was om een glaasje witte wijn of een biertje te bestellen, zijn er nu veel soorten wijn en bier in opkomst. Doordat het aanbod steeds groter wordt is de keuze steeds lastiger. Een van de huidige trends is die van de proeverijtjes. Je bestelt een wijn of bier proeverij aan de bar en krijgt vervolgens een paar kleine proefglaasjes. Vaak zijn deze ook nog voorzien van een lekker bijpassend hapje, welke de smaak versterkt. Je kunt op deze manier veel verschillende soorten wijn of bier proeven. De proeverijen zijn vaak ook de kans om eens wat anders dan normaal te proeven, zonder dat je gelijk vast zit aan een vol glas van een bepaalde soort. Maar mocht je nou hét drankje tegenkomen in de proeverij, dan bestel je hier natuurlijk na afloop van de proeverij een heel glas van, zodat je er extra lang van kunt genieten.

Op August 17, 2018