Tukkers denken mee; vers aan huis uit Enter

Bij binnenkomst van Tukkers Partyservice aan de Enterse Dorpsstraat sta je ineens in een compleet restaurant met daarachter het hart van de onderneming: de grote keuken.

Directeur Richard Tukkers (40) runt met vader Bertus (64) het cateringbedrijf. Tukkers senior begon ooit in een vleesverwerkende onderneming in Neede. “Ik kreeg toen wel eens de vraag om voor gehaktballen te zorgen na de bestuursvergadering van de voetbalclub of een barbecue. Daar kwamen op den duur de hapjes bij en dat deden we in 1998 vanuit ons huis en de garage. Ik heb daarna een hal gehuurd aan de rand van Enter, maar na een paar jaar was ook die weer te klein en toen hebben we ons huidige pand aan de Dorpsstraat betrokken.”

Tukkers Partyservice is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met zo’n tien personeelsleden in de keuken en daarnaast kan er een beroep worden gedaan op zes chauffeurs om alle mogelijke hapjes, maaltijden en buffetten bij de klanten te bezorgen. Het cateringonderdeel is het grootste onderdeel van de bedrijfsvoering. “Negentig procent van onze werkzaamheden zijn inderdaad catering en de resterende tien procent van onze activiteiten bestaan uit kookworkshops die we houden in onze kookstudio in het pand aan de Dorpsstraat. Gemiddeld één tot twee per week is dat het geval. Hier kunnen groepen terecht van 10 tot 35 mensen.”

De bestelwagens van Tukkers rijden door heel Twente. “Wij geloven in een goed product, een goeie service en een vriendelijke prijs-kwaliteitverhouding. We leveren een ambachtelijk product, veel verse ingrediënten erbij, het komt niet uit een pakje,” benadrukt Richard Tukkers. “Het is flink aanpoten van maandag tot en met zaterdag. Nee, we houden het op zes dagen per week, want als je een gezin met jonge kinderen hebt is die ene dag er tussenuit gewoon nodig.”

De meeste omzet komt binnen via de uiterst smaakvolle website van Tukkers Partyservice. “Online bestellen is voor ons handig, maar voor de klant ook,” zegt Richard. “Je ziet met eigen ogen wat je kunt kiezen en dat is bij ons een breed assortiment dat we op kwaliteitsfoto’s hebben laten vastleggen. Mensen stellen via de website hun eigen buffet samen en ze weten dan ook al precies hoeveel het gaat kosten.”

Richard Tukkers staat zelf in de keuken, maar voor het koken heeft hij zijn specialisten. “Ik ben van de koude kant,” zegt hij lachend. “Voor het professionele kookwerk hebben we een professionele kok in dienst. Dat moet ook wel, want we willen alle ontwikkelingen op culinair gebied op de voet volgen. Ook op dat gebied is sprake van trends waarvan de een succesvoller is dan de ander. Dat selecteert zich altijd vanzelf uit. Zo rond 2005 kwamen de tapashapjes en de tapasbuffetten in de mode, nu is het de Sushi.

Wat betreft de omvang van opdrachten gaat Richard Tukkers eigenlijk geen zee te hoog. “We hebben buffetten verzorgd voor tweedaagse open-huisfeesten van ondernemers die dik 2500 gasten hadden uitgenodigd. Dat zijn mooie opdrachten en dat soort uitdagingen kunnen we ook aan. Maar we zijn ook altijd heel blij met feestjes waar acht mensen komen. Allemaal van harte welkom. We zijn nog lang niet vergeten waar we zelf vandaan komen én in ieder gezelschap, ook in de kleinste groepen, kunnen mensen zitten die later voor enorme opdrachten kunnen zorgen. Klein of groot, in overleg kunnen we heel wat regelen.”

Volgens Richard is ook niet altijd het hoogste rendement van doorslaggevende betekenis. “Als een klas scholieren een feestavond houdt, dan weet je dat dit publiek geen dikke portemonnee heeft en ze kunnen het geld zelf goed gebruiken. Ook daar regelen we wat voor, want ook via zo’n groep kun je in contact komen met hele grote opdrachtgevers.” Tukkers senior onderstreept dat: “We nemen onze klanten én aanstaande klanten altijd serieus.” We denken dan ook altijd met de klant mee, of zoals dominee Rodenburg Richard ooit geleerd heeft: “eerst dienen, dan verdienen.”

Op June 18, 2013