High tea voor dames
Mijn moeder is 70 geworden en wilde dat feestelijke moment graag met haar vriendinnen vieren. Of ik een High Tea wilde maken. Natuurlijk! We hebben samen wat zoete en hartige lekkernijen bedacht en zijn aan de slag gegaan. Alles op een grote tafel gezet op verschillende schalen en etageres. Aangevuld met wat verse druiven en bonbonnetjes: zag er fantastisch uit. Vooral de Scones vielen bij de dames in de smaak. Geserveerd met wat Clotted Cream, Lemon Curd en eigengemaakte frambozenjam. Echt engels, dus genieten met de pink omhoog ;-) Hoe maakte ik nou die Scones? En wat zit er in die Lemon Curd? Dames, bij deze zoals beloofd de recepten.
500 g zelfr bakmeel
5 tl bakpoeder
1 tl zout
100 g boter
2 zakjes vanillesuiker
4 el suiker
1,5 dl melk
2 eieren
bereiden
1 Oven voorverwarmen op 225 gr C. Bakblik met bakpapier bekleden
2 Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen.Boter met 2 messen door bloem snijden in kleine stukjes.
3 Ei met melk loskloppen. 1 el hiervan achterhouden, rest door bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
4 Deeg tot lap van ca. 2 ½ cm dik uitrollen. Uit deeg 16 rondjes steken van ca. 6 cm (bijv. met een glas). Rondjes op bakblik liggen en met rest van ei-melk mengsel bestrijken.
5 Scones in midden van oven in ca. 10 min. lichtbruin bakken. Daarna op een rooster laten afkoelen.
ingrediënten
2 citroenen
150 g boter
2 eieren
125 g witte basterdsuiker
bereiden
1 Pers de citroenen uit. Doe het sap in een steelpan. Voeg de boter toe en laat op een laag vuur smelten.
2 Mix in een kom de eieren met de suiker tot het lobbig wordt. Schenk het boter-citroensapmengsel er langzaam bij. Roer goed en doe alles weer terug in de pan.
3 Breng al roerend aan de kook. Draai als het kookt het vuur laag en laat op laag vuur nog 2 min. doorwarmen. Blijf roeren!
4 Schenk de lemon curd in een schone, uitgekookte pot van ca. 400 ml.
je kunt de lemon curd ca. 1 week bewaren, in een schone pot in de koelkast.
500 g mascarpone
1 zakje vanillesuiker
bereiden
1 Slagroom met vanillesuiker lobbig kloppen.
2 Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen
---------
Scones
16 stuks
10 min bereiden 10 min bakken
ingrediënten16 stuks
10 min bereiden 10 min bakken
500 g zelfr bakmeel
5 tl bakpoeder
1 tl zout
100 g boter
2 zakjes vanillesuiker
4 el suiker
1,5 dl melk
2 eieren
bereiden
1 Oven voorverwarmen op 225 gr C. Bakblik met bakpapier bekleden
2 Bakmeel met bakpoeder en zout boven kom zeven. Vanillesuiker en suiker toevoegen.Boter met 2 messen door bloem snijden in kleine stukjes.
3 Ei met melk loskloppen. 1 el hiervan achterhouden, rest door bloemmengsel schenken en geheel tot samenhangende bal kneden.
4 Deeg tot lap van ca. 2 ½ cm dik uitrollen. Uit deeg 16 rondjes steken van ca. 6 cm (bijv. met een glas). Rondjes op bakblik liggen en met rest van ei-melk mengsel bestrijken.
5 Scones in midden van oven in ca. 10 min. lichtbruin bakken. Daarna op een rooster laten afkoelen.
-------------
lemoncurd (citroencreme)
lemoncurd (citroencreme)
12 pers
15 min bereiden
15 min bereiden
ingrediënten
2 citroenen
150 g boter
2 eieren
125 g witte basterdsuiker
bereiden
1 Pers de citroenen uit. Doe het sap in een steelpan. Voeg de boter toe en laat op een laag vuur smelten.
2 Mix in een kom de eieren met de suiker tot het lobbig wordt. Schenk het boter-citroensapmengsel er langzaam bij. Roer goed en doe alles weer terug in de pan.
3 Breng al roerend aan de kook. Draai als het kookt het vuur laag en laat op laag vuur nog 2 min. doorwarmen. Blijf roeren!
4 Schenk de lemon curd in een schone, uitgekookte pot van ca. 400 ml.
je kunt de lemon curd ca. 1 week bewaren, in een schone pot in de koelkast.
---------------
Clotted cream
16 personen
10 min bereiden
10 min bereiden
ingrediënten
250 ml slagroom500 g mascarpone
1 zakje vanillesuiker
bereiden
1 Slagroom met vanillesuiker lobbig kloppen.
2 Mascarpone in gedeelten toevoegen en room verder stijf kloppen
Op March 10, 2011